LILLA SOLSKEN OCH LÄNGTAN HEMMA

Sommaren 2019 turnerade vi med den 60-årsjubilerande Marionetteatervagnen i Stockholms parklekar på uppdrag av Parkteatern i Stockholm. Vi spelade den alldeles färska föreställningen Lilla Solsken och Längtan hemma och publiken fick prova på att tillverka och spela med marionetter. i Marionettworkshops utforskade vi marionettdockans röst och rörelser och det gavs möjlighet att spela små föreställningar i vagnen.

Om föreställningen Lilla Solsken och Längtan Hemma.

Det är morgon hemma hos Lilla Solsken och hennes pappa. Trots att tre väckarklockor promenerat in i hennes rum och ringt och väsnats så vill hon inte stiga upp. Eftersom pappa har väldigt bråttom till jobbet så får Lilla solsken helt enkelt klara sig själv denna morgon.

Lilla Solsken vill aldrig mer gå till. skolan. Tuffa gänget retas och säger elaka saker. När kommer mamma hem från sitt uppdrag utomlands! Hon ringer hem och berättar om sina äventyr i landet Långt borta där det pågår ett krig. Det är så mycket oro och längtan! Tiden går så långsamt! Men när allt känns som värst så ringer det på dörren. Benjamin, en pojke i grannklassen har med sig Lilla Solskens försvunna hund som barnen hade tagit. Han har sett hur allt gått till!

En föreställning för barn och vuxna från 4 år och uppåt.

Medverkande:

Manus och idé: Ellinor Werner Nordlund

Skådespelare: Ellinor Werner Nordlund och Katarina Rodopoulos

Röster: Anne Kalmering Josephson, Ellinor Werner Nordlund, Katja Pertoft, Yigal Rubin med flera.

Dockor och scenografi: Ellinor Werner Nordlund

Tekniker och konstruktör av inomhusscen: Kevin Nordlund

Sponsor: Alulock, aluminiumställningar; Danmark

Tack till Fölckers och iImonte för fint samarbete!