Cabaret Dunya och Världen

Cabaret Dunya och Världen med Ellinor Werner Nordlund och Marionettflickan Dunya.

Cabaret Dunya och Världen är en busig familjeföreställning för alla mellan 1 och 101 år.

En lekfull resa med marionettspel, rörelse, musik och objekt som får liv.

Rörelse, sång, humor och värme och många olika slags känslor och tillstånd som i clownens värld förstoras, tydliggörs och blir till lek.
¨Dockteater Amuse får barnen att jubla, sjunga och skratta högt! ¨ Anna Wettergård, Direktpress, efter invigningen av Öppna förskolan Opalen i Tensta hösten 2019.

Barnen, även de allra minsta bebisarna sitter engagerade och trollbundna. Vi får träffa marionettflickan Dunya som ska göra en balansakt på ett jordklot, men som när föreställningen ska börja är försvunnen. Kvar finns bara hennes röda skor…
Tittut – att försvinna och komma tillbaks, att vara rädd och att våga. Att vara ledsen och att tröstas, det är tillstånd som vi känner igen och när vi skrattar tillsammans uppstår en gemensam känsla av lättnad.

Cabaret Dunya och världen avslutas med allsång och såpbubbellek. I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut! Föreställningen är gjord för turné och kan spelas för både små och stora grupper i olika typer av lokal, ute och inne.Två föreställningar om dagen kan ges.

Visste ni förresten att namnet Dunya är ett populärt namn som betyder Världen på många olika språk? Bland bland annat på arabiska, assyriska persiska, urdu, turkiska och kurdiska?